September 2011

14-09-11

 Liefste vrienden,

 Kort maar goed bericht: vandaag uitslag gekregen van mijn laatste scan, en die is goed. Pfoeh, wat een opluchting. De tumor is weer wat kleiner geworden, en we kunnen dus verdergaan met het nieuwe regime dat ik deze zomer heb gekregen – dat wil zeggen met een week rust na elke chemokuur. Wat niet wil zeggen dat ik er meteen vanaf zal zijn – het zal best nog wel een tijdje duren – maar wat wel wil zeggen dat ik kan verdergaan met eten, yummie. Onglet met sjalotjes, zalm met tomatenroomsaus, Gentse waterzooi, couscous met zeven groenten, linguine met kalfslapjes en courgetten, kip met paprika, lamskroontje met boontjes, risotto met venkel en niet te vergeten: een bruine boterham met goeie boter en ham van het huis Rondou!

Voor degenen die zich zorgen maken om mijn lijn (en mijn geestelijke gezondheid): ik denk heus niet de hele dag aan eten hoor! Ik kijk bijvoorbeeld ook wel eens tv (Van vlees en bloedGoesting, Mijn restaurant, Masterchef en Dagelijkse Kost), en ik lees ook wel eens een boek (Rode rozen en tortillas, Meesterlijke Klassiekers, Ons Kookboek), of ik luister naar muziek (de soundtrack van Chocolat en de Kaffeecantate van Bach) en… enfin, ik heb een rijkgevuld en gevarieerd bestaan, echt waar.

Rie was ook goed in vorm vandaag, we zijn zelfs een paar uur gaan wandelen in de velden van Wakkerzeel, en het weer viel geweldig mee, en de struiken in de tuin stonden vol braambessen en rode bessen en frambozen, en de kippen hadden prachtige eieren gelegd – dat belooft voor het ontbijt morgenvroeg: een omelet met een reepje spek van de Duke of Berkshire en een kommetje bioyoghurt met bessen en frambozen, mjam!

Maar ik denk heus niet alleen aan eten hoor (of zei ik dat al?), ik denk bijvoorbeeld ook aan de literatuur, en daarom ga ik nu nog een uurtje verder schrijven aan mijn nieuweboek, dat binnenkort in de betere boekhandel verkrijgbaar zal zijn en dat jullie allemaal moeten kopen, al was het maar om de fantastische tekeningen van mijn broer Peter! En omdat ik jullie allemaal zo graag zie, krijgen jullie hier al een klein voorsmaakje van het boek, in de vorm van zo’n tekening. Mooi hè?

 toren

Veel liefs van

 Jan & Rie