Juli 2011

27-07-2011

Vrienden,

 Het gaat niet slecht ten huize Simoen-Boogaerts. Rie heeft haar eerste chemo redelijk goed verteerd, ze heeft een aantal bijverschijnselen, maar eerder in een ‘light’versie: af en toe een beetje misselijk (maar zonder de kotstoestanden), een beetje grieperig, een beetje spierpijn… Niet dat het allemaal zo aangenaam is, maar het gaat. En met mij gaat het ook goed: mijn eetlust blijft het goed doen, konijn smaakt nu al echt naar konijn en niet naar konijn aan de horizon, ik heb al mosselen gegeten en biefstuk béarnaise en stoofvlees met frieten enzovoort. Je hebt geen idee wat dat doet voor mijn humeur en mijn mentale veerkracht. Ik voel me ook al een stuk fitter en sterker en ik kom weer bij: nu alreeds een kolossale 56 kg! Straks kunnen ze me rollen.

Het blijft een raar gevoel hoor, Rie en ik op dezelfde dag naar de chemo, en dan sms’jes naar elkaar sturen (Hoe is het bij jou? Heb je nog lang ‘werk’? Wat wil je eten vanavond?) – straks krijgen we nog gezinstarief. Goed nieuws: Rie moet maar 6 keer chemo krijgen (eerst spraken ze over 9 keer) en ik heb wat ademruimte gekregen: om de twee weken krijg ik een week penitentiair (chemo)verlof, wat me tijd zal geven om te recupereren en te eten – hoop dat mijn smaak me nu wat minder in de steek laat.

We hebben leuke vooruitzichten ook: dit weekend Theater Aan Zee, dan een paar dagen bij mijn moeder in Middelkerke en we hebben nog een paar Bongobonnen over om in augustius nog eens op citytrip te gaan. Er zit zelfs een ontbijtbon bij, en nu ik weer brood en croissants kan eten, gaan we die zo snel mogelijk opmaken.

Merci voor al jullie kaartjes en mails voor mijn verjaardag (58 al, oud hè? Ik hoop tegen volgende week evenveel te wegen), en voor al jullie duimen, het waren er weer een hele hoop de voorbije weken, een heus woud van duimen.

En dat het een Belgische kwakkelzomer is, daar trekken wij ons geen bal van aan. Alleen jammer dat de Tour gedaan is (’t was een mooie!), nu val ik in een zwart gat tussen 2 en 5 ’s middags. Iemand een idee?

Veel liefs van

duimen

Jan & Rie