Januari 2011

Gelukkig Nieuwjaar allemaal!

 

Ik wens jullie

De energie om te doen wat je graag doet

Het geluk omringd te zijn door mensen die je graag ziet

en die jou graag zien

De kunst om te genieten van mooie dingen

De afwezigheid van gezeur en gezeik

En vooral vooral vooral vooral: de humor om dit alles te overleven.

 

En voor de gelegenheid noem ik dat hele pakket: gezondheid.

 

(Mijn god, wat klink ik ineens serieus en wijs. Precies een oude Apache die op een bergtop de vredespijp zit te roken en dingen zegt als ‘Wij krijgen de aarde niet van onze ouders, we lenen haar van onze kinderen.’Wreed wijs, echt waar!)

 

Enfin, vele groeten van

janvoorjanna

 

 

 

 

 

 

voor                                                na

(zoek de 41 verschillen)

 

Nieuwsbrief Januari 2011

 

17-01-11

(Haha, het waren maar 34 verschillen!)

Bon, terzake: ik heb  goed nieuws. Twee maal zelfs.

Ten eerste. Mijn jeugdpuistjes (zie ook hierboven) waren al een indicatie, maar nu is het zeker: de chemo heeft wel degelijk gewerkt. Op de scan die vorige week gemaakt is zie je duidelijk de vieze beestjes krimpen. Enfin, je ziet ze niet echt krimpen op die foto natuurlijk, maar ze zijn wel degelijk gekrompen, sommige zijn al wel de helft kleiner – net goed, vuile smeerlapjes! – en trouwens, ik zweer het echt waar: mijn dokter toonde het me op zijn computer, en even leek het alsof ik ze live zag wegsmelten, de rottige ettertjes, en dat was zo’n leuk gezicht, je hebt geen idee!

Natuurlijk heeft mijn dokter me tot voorzichtigheid aangemaand: we zijn er nog lang niet, er is geen garantie dat deze chemo zal blijven werken, en er kan nog van alles gebeuren, maar we zijn weer vertrokken. Dus blijf maar duimen, iedereen, ik zal het nog goed kunnen gebruiken, want de weg is lang.

Maar natuurlijk onthoud ik vooral dat dit goed nieuws is. Ik kan weer opgelucht ademhalen (en Rie ook – van wie jullie allemaal veel groeten hebben trouwens); we zijn weer voor zes weken gerust.

Ten tweede: WIJ GAAN TROUWEN! Op 19 februari in de Stadhuis van Leuven om 11.30u. Heb je zin om te komen wuiven: kom maar af! Wij wuiven wel terug.

Veel liefs van

Jan

PS. Natuurlijk moet ik jullie weer bedanken voor jullie mooie wederwensen, jullie talloze kaartjes en pakjes: geweldig. Natuurlijk is het zo jullie dat jullie mij bij dat wederwensen al bedankten voor mijn wensen, en als ik jullie nu weer bedank voor jullie dankbetuigingen, dan blijven we nog wel even bezig, want het volgende bericht zou er dan wel eens als volgt kunnen uitzien: ‘Bedankt voor het feit dat je me bedankt voor mijn dank. Ik kijk al uit naar je volgende dankbericht. Dank bij voorbaat.’ Maar het is zo’n plezante bezigheid dat ik daar graag wat tijd aan besteed.

PPS. In verband met dat trouwen: er komt nog een feest. Houd de nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie.

PPPS. Ik heb nu een baard. Kon me een tijdlang niet scheren wegens de pukkels, en nu laat ik hem even staan. Foto volgt. Misschien.