Wat is het? Wat doet het? Hoe kan ik helpen?

Kanker4life is een project dat ik begin 2012 ben opgestart. De naam is losjes geïnspireerd op Music For Life, en met dat project heeft het gemeen dat het geen ngo wil zijn, maar gewoon zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor een zinnige en politiek neutrale organisatie en een zinnig humanitair doel.

Een tweede heel belangrijke doelstelling van Kanker4life is bewustmaking. Kanker wordt al zo vaak geassocieerd met ziek zijn, aftakelen, kotsen, misselijkheid en allerlei andere beklagenswaardige toestanden, en dat beeld wil ik doorbreken. Ik wil met mijn bescheiden project kanker en vooral de kankerpatiënt (zoals bijvoorbeeld mezelf) nu eens tonen van zijn meest energieke en genereuze kant. Allicht heeft een kankerpatiënt in België reden tot klagen (élke kankerpatiënt heeft reden tot klagen), maar er zijn op deze planeet een hoop mensen die het nog veel kwader hebben. Denk aan een Soedanees die op zoek gaat naar drinkbaar water, aan een Congolees die in de tang zit tussen het corrupte leger en dolgedraaide milities, aan een kind in een kindergevangenis in Kampala, of gewoon aan een Syriër.

De Belgische kankerpatiënt kan ook aan die mensen denken. Meer nog: hij kan er ook iets voor doen, ondanks zijn beperkte mogelijkheden. Ik bijvoorbeeld kan geen marathon meer lopen, geen wafels bakken en geen buurtfeest organiseren: daar ben ik fysiek te slap voor. Maar ik kan schrijven. En dus schrijf ik nieuwsbrieven – dat doe ik al elke maand sinds ik ziek geworden ben – en sinds nieuwjaar 2012 koppel ik die brieven aan mijn project: ik nodig al mijn lezers (inmiddels zo’n kleine 300) uit om iets te betalen voor die brieven, bvb 1 of 2 euro per brief. Meer mag altijd, maar hoeft niet. Als we dat met z’n allen doen, dan hebben we tegen december een heel mooi bedrag bij elkaar, en dat schenk ik dan aan een of andere, politiek neutrale en zinnige organisatie – ik ben nu al aan het zoeken).
Kanker4life: kanker kan energiek en genereus zijn.

Praktisch: hoe kan je meedoen aan deze actie? Simpel: stuur mij gewoon een mailtje. Dan zet ik je op mijn mailinglist en krijg je de laatste brieven. Of stort gewoon geld, dat kan ook.

De Belgen onder jullie kunnen storten op:

001-6641871-66 (op naam van Jan Simoen, met vermelding Kanker4life)
NIEUW REKENINGNUMMER: 001-6990567-47 op naam van feitelijke vereniging K4L

Voor de overige Europeanen:

IBAN BE07 0016 6418 7166
NIEUW REKENINGNUMMER: IBAN BE22 0016 9905 6747

BIC GEBABEBB

dankudankudankudankudankudankudankudankudankudankudankudankudanku

Jan

8 reacties op “Wat is het? Wat doet het? Hoe kan ik helpen?

 1. Dag Jan,
  Ik vind je initiatief heel positief en waardeer al de inzet die je doet om anderen te helpen, vooral wanneer jezelf in een moeilijk situatie zit.
  Ik heb jouw link gekregen van mijn zussen Marijke en LIeve De Lille en vind het project waarin je wil helpen super.
  Daarom heb ik besloten hierin ook mijn bijdrage te geven en ik hoop dat je nog veel andere positieve reacties gaat krijgen.
  Ik wens je het allerbeste, je bent een voorbeeld voor ons waar ik mij goed bij voel.
  Un abbraccio,
  Kathleen

 2. Dag Jan,

  Ik stond versteld dat je nog energie had om dit project op te starten.
  Aangezien je nog extra sponsoring nodig had zocht ik een ludieke manier om geld in het laadje te krijgen. (kan deze ook inspiratie brengen bij de lezers…)
  Op de Jozefieten proberen de leerlingen van de lagere school altijd een project te kiezen om te steunen.
  De opbrengst ging dit jaar naar welzijnszorg .Dat was reeds afgesproken.
  We gingen “soep op de stoep” verkopen.
  Nu wou ik proberen of de kinderen na dit project nog zin hadden om in de stad te gaan kerstliederen zingen. En ja hoor, gisteren 21/12 zijn we dus in de Diestsestraat gaan zingen voor jou en je project KfL. De opbrengst wordt vandaag gestort. Ik denk dat je droom “5000 euro “nu heel kort bij zal zijn.
  De kinderen en ik deden het met veel “goesting”.

 3. Dag Jan,
  Zojuist heb ik in de krant ‘De Standaard’ het interview met jou gelezen. Ik vind het project dat jij graag wil steunen fantastisch. Ook mijn dochter Elena vindt het een mooi initiatief en zal aan jou ook een mailtje sturen en een bijdrage geven.
  Ik wens je veel sterkte.
  Groetjes,
  Anja
  Anja

 4. hallo Jan,

  Jij bent echt heel straf wat jij allemaal doet zelfs nu dat je in een moeilijk periode zit. Ik wil ook graag een bijdrage storten. Ik heb jou artikel ook gezien en je hebt mooie
  blauwe ogen echt waar. Ik ga jouw boek kopen ale eigenlijk mijn mama.
  Veel sterkte en vriendelijke groeten
  Elena (11jaar)

 5. Jan,

  Nogal onder de indruk van je interview in De Standaard.
  Levenslust inderdaad! Dat je aktiviteiten blijvend inspireren!

 6. Dag Jan,

  Ik was echt ontroerd en geraakt door het artikel in één van de kranten (de Standaard of de Tijd). Jouw initiatief vind ik fantastisch en inderdaad ik steun al een hele tijd geen organisaties meer omdat slechts 10% terecht komt bij de mensen die het nodig hebben. Ik wil dan ook jouw project volledig steunen.
  Ik wens je veel sterkte en ik kijk uit naar je boek dat met vertraging onder de kerstboom komt. Dank! Groetjes Martien

 7. Pingback: Hugo De Keyserprijs 2013 postuum voor Jan Simoen « Leven in Leuven

Reacties zijn gesloten.